Signaalit

Pinnalla juuri nyt

Samlinkilaiset seuraavat aktiivisesti finanssi- ja IT-alojen kuumimpia trendejä sekä kehitystä. Markkinatietoa kerätään systemaattisesti, ja asiantuntijat jakavat tietoaan tiiviisti. Signaaleissa avaamme havaintomme ja tarkastelemme pinnalla olevia asioita finanssialan näkökulmasta.

Puheohjattavat assistentit

Puheohjattavat henkilökohtaiset assistentit voivat hoitaa päivittäisiä asioita kampaaja-ajan varauksesta pizzan tilaamiseen. Assistentit, joista yksi esimerkki on Amazonin Alexa, voivat tulevaisuudessa hoitaa myös päivittäispankkiasioinnin puolestasi.

Tekoäly

Tekoäly-hype kuumenee, ja uusia sovellutuskohteita etsitään kiihkeästi. Asian ympärillä pohditaan niin taloudellisia kuin yhteiskunnallisia vaikutuksia. Kärkevimpien ennustusten mukaan globaalit isot pelurit ja uudet innovaattorit vievät perinteisten toimijoiden markkinat.

Valtiovarainministeriö on mukana kansainvälisessä tekoälyn eettisen sertifioinnin hankkeessa. Lue lisää tekoälyn ja autonomisten sovellusten muodostamasta verkosta.

Pankkipalveluita pilvestä

Yksityisiä pilviratkaisuja (private cloud) on käytetty jo vuosia pankkipalveluiden tuottamiseen. Nyt pohditaan, olisiko aika jo kypsä myös julkisille pilviratkaisuille (public cloud). EBA (European Banking Authority) on julkaissut alkuvuodesta suositukset pilvipalveluiden käytöstä.