SAMLINK PRO

Laulava projektipäällikkö hallitsee isot kokonaisuudet

Kun on aloittanut uransa pankkikriisin partaalta, voi 2020-luvun lähestyessä rehellisesti kertoa omaavansa pitkän perspektiivin toimialan kehittymiseen.

Nuoren Leena Utriaisen tie vei suoraan ATK-instituutin penkiltä SKOP:iin, jossa vastavalmistunut datanomi aloitti ensimmäisen vakituisen työnsä antolainauksen koodarina vuonna 1989.

– Ajanjakso, jolloin aloitin työt, eli pankkikriisin puhkeaminen oli melkoista mullistusten aikaa, kertoo Leena.

Nyt liki 30 vuotta myöhemmin Leena työskentelee projektipäällikkönä Samlinkissa, jossa hän aloitti vuonna 2011. Työssään hän toimii erilaisten kehitysprojektien vastuullisena vetäjänä. Alaa hallitsee teknologian muutos, jota leimaa vauhdin kiihtyminen.

– Teknologia kehittyy nyt todella nopeasti, ja se vaikuttaa myös asiakkaiden toiveisiin. Myös pankkitoiminnan sääntely tuo asiakkaille ja siten meille ja järjestelmille uusia vaatimuksia.

Paluumuuttaja viihtyy ihmisten kanssa

Välillä Leena kävi kokeilemassa myös muun tyyppisiä tehtäviä.

– Minulle tarjoutui puolitoista vuotta sitten tilaisuus lähteä kokeilemaan, miltä ison it-talon palvelupäällikkönä toimiminen tuntuu. Huomasin kuitenkin, että nautin enemmän, kun saan olla mukana kehittämässä järjestelmiä, ja hain tänne takaisin, kun huomasin paikan olevan auki, hän kertoo.

”Nautin, kun saan olla mukana kehittämässä järjestelmiä.”

– Samlink on sopivan kokoinen talo, jossa pääsee halutessaan mukaan asioiden ja toimintatapojen kehittämiseen. Meillä on mukavia ihmisiä, välineet ja menetelmät toimivat. Juuri nyt minulla on meneillään tosi mielenkiintoinen projekti maksamisen alueella erittäin mukavan asiakkaan kanssa. Pidän siitä, että voin olla asiakkaiden kanssa tekemisissä ja rakentaa uusia juttuja. Täällä meillä ratkotaan asioita ihmisen kanssa, Leena summaa.

Musiikista vastapainoa työlle

Leenan perheeseen kuuluu puolison ja kolmen teini-ikäisen lapsen lisäksi myös uusi tulokas, koiranpentu.

– Vapaa-aika sujuu mukavasti teinien, koiran ja kesämökkeilyn parissa. Oma henkilökohtainen harrastukseni on musiikki ja laulaminen. Samlinkin omassa bändikerhossa on mukava päästä musisoimaan porukalla.

Samlinkin henkilökunnalla on useita muitakin kerhoja, joissa harrastetaan yhdessä työkavereiden kanssa.

– On hienoa tutustua yhteisen kiinnostuksen kohteen kautta niihin ihmisiin, joiden kanssa ei päivittäin tee töitä. Bändillämme oli ”keikka” firman pikkujoulujen etkoillakin, Leena nauraa.

Kuka Leena Utriainen, 52

Mitä Projektipäällikkö, toimitusten hallinta

Missä Espoo

Harrastukset Musiikki

Motto Asioilla on tapana järjestyä.