SAMLINK PRO

Kumppaneista huolehtiva uudisraivaaja

Huhtikuussa kumppanuusjohtajana aloittanut Sanna Haapio kertoo tittelinsä aiheuttaneen joissakuissa hieman hämmennystä. Mistään ihmeellisestä ei kuitenkaan ole kyse. Kumppanitoiminta on yrityksen valitsema suunta kohti tulevaisuutta. Sen avulla Samlink kulkee kohti tavoitettaan olla asiakkailleen eniten lisäarvoa tuottava palveluintegraattori.

Kumppanuuksia ei enää tarvitse hoitaa oman työn ohella, vaan ne kehittyvät johdonmukaisesti Sannan otteissa. Sannan energisyys ja positiivisuus ovat tarttuvaa sorttia.

– Yksi plus yksi on aina enemmän kuin kaksi. Kumppanuudesta hyötyvät molemmat osapuolet. Lisäarvo ei ole aina suoraan rahallisesti mitattavissa, vaan se näkyy esimerkiksi liiketoimintaa edistävinä referensseinä, uusina innovaatioina ja uusina asiakkaina. Toimittajat ja alihankkijat ovat asia erikseen, Sanna toteaa.

Pitkällä tähtäimellä hyvin hoidetut kumppanuudet sujuvoittavat prosesseja ja näkyvät toivottavasti entistä tyytyväisempinä asiakkaina.

– Kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Moneen asiaan on olemassa toimiva, valmis kumppanin tekemä ratkaisu.

HYVÄ BALANSSI, HYVÄ FIILIS

Sanna kokee, että Samlinkin vahvuus ja menestymisen avain on pitkän linjan kokemus yhdistettynä nuoreen intoon ja innovointiin. Hän myöntää kokeneensa positiivisen kulttuurishokin siirryttyään suomalaiseen ja suomenkieliseen organisaatioon kvartaalitaloudessa elävän kansainvälisen IT-jätin palveluksesta.

– Aito välittämisen fiilis tuo positiivista virettä työyhteisöön. On hienoa olla osa yli 500 henkeä työllistävää, täysin kotimaisessa omistuksessa olevaa IT-taloa. Työpaikan vaihtoa ei ole tarvinnut katua päivääkään, lähes 25 vuotta IT-alalla toiminut Sanna sanoo.

KUKA? MITÄ? MISSÄ?

KUKA Sanna Haapio, 43 v

MITÄ Kumppanuusjohtaja

MISSÄ Asiakkaat ja palvelukehitys -yksikkö, Espoo

HARRASTUKSET Elektroninen tanssimusiikki, nyrkkeilyn seuraaminen ja mökkeily. Nuorimman pojan futisharrastus pyörittää perheen arkea.

MOTTO Asioita tehdään täydellä sydämellä, tai sitten ei tehdä ollenkaan.