SAMLINK PRO

Pallot hallussa töissä ja vapaalla

Kun asioita on ensin katsellut ulkopuolisin silmin, tutustunut hiljalleen taloon ja sen väkeen oman työn ohessa, on päätös helppo. Konsulttihommat saivat jäädä. Tuomas Isotupa hakeutui joukon jatkoksi vuonna 2011 eikä ole katunut hetkeäkään.

Odotukset on kuudessa vuodessa lunastettu. Alati kehittyvä ja muuttuva toimiala sekä innostava työympäristö pitävät mielen virkeänä ja katseet tulevassa. Tuomas aloitti Samlinkissa sovelluskehittäjänä henkilö- ja yritysverkkopankkipuolella, josta eteni palveluväylän tuotekehityspäälliköksi syksyllä 2015.

– Vastaan väylän käytettävyydestä. Kehitän tiimini kanssa mikropalveluarkkitehtuuriin perustuvaa väyläratkaisua ja mikropalveluita, joiden keskeinen tarkoitus on mahdollistaa tiedon välittyminen pankin eri järjestelmien välillä. Puolet palveluistamme ovat jo uuden arkkitehtuurin mukaisia, Tuomas kertoo hyvillään.

Keskity, tähtää ja toimi

Ensi vuoden alusta voimaan astuva, pankkialaa mullistava uusi maksupalveludirektiivi PSD2 pitää Tuomaksen kiireisenä. Se pakottaa antamaan ulkopuolisille palveluntarjoajille pääsyn pankin asiakkaiden tileihin ja maksutapahtumiin. Standardi mahdollistaa myös pankista riippumattoman online- ja mobiilimaksamisen palveluntarjoajien toimesta.

–Direktiivi on askel laajemmalle Open Banking -toiminnalle. Pankkien on kehitettävä ohjelmointirajapintoja vastaamaan PSD2:n vaatimuksia. Ratkaistavana on erityisesti tunnistukseen ja tietoturvaan liittyviä asioita, Tuomas selventää.

Vaikka Tuomas viettää vapaa-aikansa mielellään yksilölajien parissa, muistaa hän aina palata tiimityön tärkeyteen. Kotona Tuomaksen pitävät liikkeellä 7- ja 14-vuotiaat lapset. Omaa aikaa tarjoaa talvisin Lohjan keilahalli ja kesäisin 18-reikäinen nurmikenttä. Vaatimattoman luonteen alta paljastuu kilpailuhenkinen ammattilaistason keilankaataja. Vajaan 50 kilometrin pituinen työmatka taittuu kimpassa työkaverin kanssa.

Nimi Tuomas Isotupa

Ikä 44

Paikka Espoo

Harrastukset golf ja keilaus

Motto Yhteistyössä on voimaa