SIGNAALIT

Pinnalla juuri nyt

Samlinkilaiset seuraavat aktiivisesti finanssi- ja IT-alojen kuumimpia trendejä sekä kehitystä. Markkinatietoa kerätään systemaattisesti ja asiantuntijat jakavat tietoaan tiiviisti. Signaaleissa avaamme havaintomme ja tarkastelemme pinnalla olevia asioita finanssialan näkökulmasta.

Rikollinen digitalisaatio

Digitalisaatioon liittyy paljon mahdollisuuksia ja innostusta. Kaikkea hyvää haluaa joku käyttää hyväkseen haitallisiin ja rikollisiin tarkoituksiin. Uudet teknologiat ja työkalut, joita käytetään mm. automatisointiin, ovat käytettävissä myös pahaan. Varautumisen merkitys kasvaa.

Fintechistä vakavasti otettavaa liiketoimintaa

Fintech-investointien määrä on tasaantunut. Investoinnit ovat edelleen merkittäviä, mutta niitä tekevät pääomasijoittajien sijaan enemmän isot, vakaat yritykset. Investoinneilla suuret toimijat hakevat mm. parannusta asiakaskokemukseen ja vauhdittajaa innovaatiokulttuurin synnyttämiseen. Vastakkainasettelusta luovutaan ja rakennetaan yhteistyötä.

Pohjoinen osaaminen valokeilaan

Vuoteen 2020 mennessä Pohjoismaat ja Baltia muodostavat maailman suurimman Fintech HUBin. Pohjolassa muutetaan jo kokonaisvaltaisemmin henkilöasiakkaan pankkipalveluita, kun taas muu maailma valtaosin keskittyy maksamiseen. Pitämällä etumatka on mahdollista kehittää monia tulevaisuuden vientituotteita.