KUMPPANIT

Toimivat tietoliikenneyhteydet takaavat pankkipalveluiden saatavuuden

Pankkipalveluiden pitää toimia luotettavasti 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Tueksi tarvitaan toimivat tietoliikenne- ja mobiiliverkot tukipalveluineen. Kun DNA osti TDC Finlandin, tuli DNA:sta Samlinkille asiakkaan lisäksi erittäin tärkeä yhteistyökumppani. DNA:n yritysliiketoiminnan johtaja Hannu Rokka on tyytyväinen yhteistyöhön Samlinkin ja samlinkilaisten kanssa.

– Olemme yhdessä toteuttaneet vuosien varrella erittäin kattavan Suomen laajuisen yritysverkkopalvelun. Meidän on helppo tehdä töitä yhdessä. Kummallakin osapuolella on nimetyt vastinparit ja yhteistyö ammattilaisten kesken on sujuvaa.

DNA on investoinut viime vuosina merkittävästi mm. mobiiliverkkoon, uudistanut oman runkoverkkokapasiteettinsa ja omistaa tällä hetkellä noin 25 000 kilometriä kuituverkkoa. Kriittisille palveluille, kuten pankkipalveluille, on tärkeää varmistaa yhteydet myös häiriötilanteissa.

– Mobiiliverkkomme varmistaa kaikki kiinteät yhteydet eli jos jokin kaapeli katkeaa, niin 4G-yhteys varmistaa palveluiden toimivuuden. Tulemme vuoden 2016 aikana saamaan 99 prosenttia suomalaisista tietoliikenneyhteyksiemme kattavuusalueelle, Rokka kuvaa investointien merkitystä.

DNA:n palveluvalikoima on laaja. Mikä on pinnalla juuri nyt?

– Olemme tehneet paljon keskitettyjä suuria langattomia verkkoja (WiFi) ja erilaisia asiakaspalvelujärjestelmiä mm. kaupungeille. Uskomme, että tulevaisuudessa eri viestintävälineet yhdistyvät.

Kun voidaan luopua erillisistä puhelinvaihde-, asiakaspalvelu- ja someratkaisuista, asiakas voi ottaa käyttöön juuri ne osat, joita kulloinkin tarvitsee, Rokka sanoo.

– Viestintäratkaisut toimitetaan yhä useammin pilvipalveluna. Meidän pilvemme kyllä sijaitsee aina DNA:n omissa käsissä, jotta voimme taata tietoturvan ja varautua parhaalla mahdollisella tavalla mahdollisiin verkkohyökkäyksiin. Suomalaisuus on tärkeä kilpailuetu. Valvomme palveluitamme jatkuvasti. Valvonta tehdään Suomessa suomalaisten, turvaselvitettyjen ammattilaisten voimin.

KAPASITEETISTA PIDETÄÄN HUOLTA

DNA on Samlinkin kumppani koko konttoriverkon osalta. Tietoliikenneyhteydet ovat merkittävä osa palvelulupaustamme. Käytettävyysvaateet ovat pankkipalveluissa erittäin kovat ja DNA pystyy vastaamaan niihin oikein hyvin. Yhteistyö tuottaa lähes 100 prosentin käytettävyyttä jatkuvasti.

Lähiaikoina tullaan uusimaan mm. lähiverkkojen laitteistoa, jotta tietoliikenneyhteydet palvelevat myös tulevaisuuden tarpeita. Suuremmalle kapasiteetille on kysyntää uusien sovellusten ja videomuotoisen viestinnän käytön lisääntyessä. Samalla pidetään huolta tietoturvasta. Kapasiteetin kasvu tuo myös kustannustehokkuutta, kun ostojen volyymietu saadaan asiakkaiden hyödyksi.