Signaalit

Pinnalla juuri nyt

Samlinkilaiset seuraavat aktiivisesti finanssi- ja IT-alojen kuumimpia trendejä sekä kehitystä. Markkinatietoa kerätään systemaattisesti ja asiantuntijat jakavat tietoaan tiiviisti. Signaaleissa avaamme havaintomme ja tarkastelemme pinnalla olevia asioita finanssialan näkökulmasta.

Lähimaksaminen

Lähimaksaminen, jolla voi maksaa pieniä alle 25 euron ostoksia kätevästi ilman tunnuslukua, yleistyy vauhdilla. Arviolta jo joka kolmas kuluttaja käyttää lähimaksua. Suosion kasvun myötä on tullut tarve nostaa lähimaksukortin maksimirajaa 25 eurosta 50 euroon.

Mobiilimaksaminen

Visan vuosittaisen Digital Payments -tutkimuksen mukaan jo 77 % eurooppalaisista käyttää puhelinta pankkiasioiden ja maksujen hoitamiseen. Suomessa vastaava luku on 74 %. Etenkin milleniaalit ovat muutoksen etunenässä, kun jopa 86 % 18–34 vuotiaista käyttää mobiilimaksuratkaisuja.

Reaaliaikainen lainapäätös

Pikaluottoyritykset ovat markkinoineet ja tarjonneet reaaliaikaista lainapäätöstä jo vuosia yleensä muutamaan kymmeneen tuhanteen euroon asti. OP on vastannut kilpailuun julkaisemalla ensimmäisenä Suomessa digitaalisen asuntoluottopäätöksen. OP pilotoi palvelua, jossa luottopäätöksen voi saada heti.