SAMLINK PRO

Mobiili pelimies pankkisovellusten parissa

Monipuolisuus, työkaverit ja hyvä ilmapiiri ovat Timo Kauppiselle työssään viihtymisen kulmakivet.

Timo tekee työssään monipuolisia käyttöliittymäsovelluksia ja järjestelmiä pankeille. Miehelle ominaista on mennä sieltä, missä aita on korkeanpuoleinen.

– Uusia tekniikoita tulee vastaan jatkuvasti. Asiakkaalle pitää tarjota heitä parhaiten hyödyttäviä ratkaisuja, vaikkei niitä välttämättä ole vielä edes olemassa. Ratkaisuja pitää etsiä, sillä siten niitä voi löytyä paremmin kuin aina varman päälle tehden, Timo sanoo.

Neljä vuotta Samlinkilla ovat osoittaneet, että pankkitoimiala tarjoaa IT-kehittäjälle mielenkiintoisia haasteita.

– Vaikka taustalla on turvalliseksi ja vakaaksi tarkoitetut järjestelmät, on asiakkaalle näkyvä puoli työstämme hyvinkin dynaamista. Meillä on edelläkävijän rooli.

Rohkeaa ketteryyttä arjessa

Kokeileminen ja rohkeus ohjaavat Timon työskentelytapaa. Arjessa pitää pystyä hallitsemaan yhtäaikaisesti monta asiaa. On organisoitava työnsä oma-aloitteisesti ja tavoitteellisesti. Sovellusalueen ohjaajana hän haluaa rohkeaa otetta myös muilta.

Kokeileminen ja rohkeus ohjaavat Timon työskentelytapaa.

– Tekeminen etenee mallikkaasti, vaikka tiimistä puolet työskentelee Espoossa ja puolet Jyväskylässä, missä minäkin. Skype on aktiivisessa käytössä.

Talosta löytyy Timon mukaan hyvin monipuolisia taitoja.

– Samlinkilla erilaisten osaamisten hyödyntäminen omassa työnkuvassa on mahdollista ja suositeltavaa, kertoo mobiiliosaamisen kentällä aiemmin työskennellyt Timo.

Peli henkiin paremmalla ajalla

Mobiilitaustan lisäksi Timolla on historiansa pelimaailmassa. Hänen kehittämänsä Slicks ’n slide -niminen peli nousi hitiksi 1990-luvun alussa. Idea pelin modernisoinnista on vahvasti elossa.

– Tarkoituksena olisi joskus tehdä siitä ajanmukainen versio. Mutta se tapahtuu sitten joskus, kun on vähän enemmän aikaa, kolmen pojan isä toteaa.

Aika tosiaankin kuluu vapaa-ajalla paljolti perheen parissa, sillä kotona temmeltävät 9-, 7- ja 4-vuotiaat pojat. Urheilusta ja luonnossa liikkumisesta nauttivalla perheenisällä on hyvä vinkki työssä jaksamiseen. Työmatkat ovat taittuneet jo kolmen vuoden ajan pyörällä. Kipuraja on kaksikymmentä pakkasastetta, mutta muuten säällä ei ole merkitystä.

– Siitä tavasta en enää luopuisi. Pyöräillessä herää mukavasti päivään. Päivän liikunta-annoskin tulee hoidettua kuin huomaamatta, kun matkaa on reippaat kuusi kilometriä suuntaansa.

Kuka Timo Kauppinen, 40

Mitä Sovellusarkkitehti ja Scrum Master

Missä Jyväskylä

Harrastukset Yhdessäolo perheen kanssa, hiihto ja suunnistus

Motto Keskity olennaiseen