Signaalit

Pinnalla juuri nyt

Samlinkilaiset seuraavat aktiivisesti finanssi- ja IT-alojen kuumimpia trendejä sekä kehitystä. Markkinatietoa kerätään systemaattisesti ja asiantuntijat jakavat tietoaan tiiviisti. Signaaleissa avaamme havaintomme ja tarkastelemme pinnalla olevia asioita finanssialan näkökulmasta.

Tunnistaudu kehollasi

Tunnistautumisen tarpeet kasvavat. Tunnusten ja salasanojen tilalle tuodaan erilaisia vaihtoehtoja. Biometrinen tunnistautuminen on arkistumassa uusien ratkaisujen ja sen mahdollistavien laitteiden yleistyessä. Mitäpä jos tunnistautuisit sormenjäljellä, kasvoillasi, silmälläsi tai äänelläsi?

Satsauksia Fintechiin

Finanssialaan keskittyneet teknologiayritykset (Fintech) ovat nousussa Suomessa ja kansainvälisesti. Fintech start-upien määrä kasvaa ja alalle tehdyt investoinnit ovat kivunneet merkittävästi. Vaikka kaikki yritykset eivät lyö läpi, tuovat ne mukanaan uusia innovaatioita ja pelureita.

Saldo kellossa

Monimuotoiset käyttöliittymät valtaavat alaa ja mahdollistavat myös pankeille mielenkiintoisia tapoja olla yhteydessä asiakkaisiinsa. Esimerkiksi asiakkaan ranteessa kulkevaan älykelloon pankki voi ilmoittaa saapuneesta e-laskusta tai tilin saldosta.