SAMLINK PRO

Outi opettaa näpeistä nuppiin

Rahan liikkeet lainaamisesta perimiseen. Siihen kiteytyy kouluttaja Outi Saariston koulutusten agenda.

– Opetan työprosessia. Intohimoni on auttaa pankkilaista viemään esimerkiksi lainaprosessi tehokkaasti alusta loppuun. Pankkitaustani ansiosta ymmärrän, millaisia työkaluja päämäärän saavuttamiseksi tarvitaan, kymmenettä vuotta Samlinkilla työskentelevä Outi Saaristo sanoo.

Tiiviin tiimin hyppysten kautta tarjotaan kaikki koulutuspalvelut Samlinkin järjestelmiin liittyvien pankkiliiketoimintojen alueelta. Pankkimaailman abstraktit aiheet avautuvat havainnollistamisen keinoin, joita Outi opettaessaan innoissaan viljelee.

– Koulutan näpeistä nuppiin -metodilla, sillä tehokkaimmin oppii käytännön kautta. Sanallinen ja visuaalinen havainnointi tukee ymmärrystä. Siksi vakuusjärjestelmä onkin Maija Poppasen sateenvarjo. Haluan suunnitella ja toteuttaa lennokkaita koulutuksia, jollaisissa viihtyisin itsekin.

OIVALLUKSET OPETTAVAT

Koulutuksen muodon määrittävät asiasisältö ja kuulijat. Verkkoseminaarit ovat koulutuskentän uusi tuuli. Se haastaa kokeneenkin kouluttajan miettimään omaa koulutustapaa ja rytmiä. Outille se on intohimo.

– Jos vuori ei tule meidän tykö, mennään itse vuoren luokse. Webinaareissa tietosisältöjä palastellaan ja seuraaminen mahdollistuu huokeasti omalta päätteeltä. Haaveena on saada toteutettua isoja koulutuskokonaisuuksia, joihin sisältyisi webinaarit, lähikoulutus- ja verkkokoulutusjaksot sekä omaehtoinen harjoittelu, hän visioi.

Nokitusten ihmettelyä se ei kuitenkaan korvaa. Iloa Outille tuottaa oivallusten todistaminen.

– Se on työni suola. Innostun ja motivoidun siitä, että voin olla avuksi oppimisessa. On mahtavaa nähdä, miten vakuusjärjestelmä avautuu sateenvarjon avulla tuoreelle pankkilaiselle.

Innostusta ylläpitää uudet haasteet ja kehittämistyö. Virkeänä pitää koulutuksiin osallistuvien, tuoreiden pankkilaisten ääneen ihmettely herkullisissa kohdissa.

– Olen ylpeä siitä, että ymmärrän, mitä teen ja miksi. Voin olla aidosti pankkilaisten käytettävissä.

KUKA? MITÄ? MISSÄ?

KUKA Outi Saaristo, 44v

MITÄ Kouluttaja

MISSÄ Palveluliiketoimintayksikkö, Espoo

HARRASTUKSET Kaikenlainen ruumiin kuritus, juoksu, tanssi, veneily perheen kanssa, lukeminen

MOTTO Asiakkaan arjen kumppani