Pääkirjoitus

Uutta kohti

Samlinkin omistajapankit ja Cognizant julkistivat tammikuussa isoja uutisia: Cognizant toimittaa uuden peruspankkijärjestelmän Säästöpankkiryhmälle, ­Oma Säästöpankille ja ­POP Pankki -ryhmälle, ja osana pankkien kanssa tehtyä sopimuskokonaisuutta Cognizant ostaa pankkien nykyisen it-palveluiden tarjoajan Samlinkin. Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Hankkimalla Samlinkin omistukseensa Cognizant vahvistaa pankkialan osaamistaan entisestään ja synnyttää Suomeen pankki- ja finanssialan osaamiskeskuksen, joka tukee Cognizantin kykyä palvella asiakkaitaan erityisesti Pohjoismaissa, mutta yhtä lailla koko Euroopassa. Samlinkin toiminta jatkuu sekä Espoossa että Jyväskylässä.

Samlinkille on äärimmäisen tärkeää jatkaa nykypalveluiden tuottamista nykyisellä, erinomaisella tasolla.

Mitä tämä tarkoittaa asiakkaillemme? Säästöpankkiryhmä, Oma Säästöpankki ja ­POP Pankki -ryhmä tulevat saamaan Temenos T24- ja Temenos Payment Hub -ohjelmistoihin perustuvan modernin peruspankkijärjestelmän, joka tehostaa pankkien prosesseja sekä nopeuttaa uusien palveluiden kehittämistä. Samlinkille on lisäksi äärimmäisen tärkeää jatkaa nykypalveluiden tuottamista nykyisellä, erinomaisella tasolla. Osana yhtä maailman johtavista asiantuntijapalveluita tarjoavista yrityksistä, Cognizantia, meillä on entistä paremmat mahdollisuudet tarjota asiakkaillemme heidän liiketoimintaansa tukevia monipuolisia ja häiriöttömiä it-palveluita.

Me Samlinkissa olemme innostuneita päästessämme kehittämään palveluitamme uudelta pohjalta. Uskomme vahvasti, että järjestely tulee olemaan menestyksekäs myös asiakkaillemme. Tervetuloa mukaan muutokseen!

Pentti Unkuri

toimitusjohtaja