Signaalit

Pinnalla juuri nyt

Samlinkilaiset seuraavat aktiivisesti finanssi- ja IT-alojen kuumimpia trendejä sekä kehitystä. Markkinatietoa kerätään systemaattisesti, ja asiantuntijat jakavat tietoaan tiiviisti. Signaaleissa avaamme havaintomme ja tarkastelemme pinnalla olevia asioita finanssialan näkökulmasta.

Datan kaupallistaminen

Analytiikan ja raportoinnin lisäksi datan käytössä on vielä paljon lunastamatonta potentiaalia, kuten datan rikastaminen, vaihtaminen, myyminen, välittäminen tai kaupallistaminen osana palveluja. Myös datan säilyttämisessä, eheyden varmistamisessa ja kauppapaikkojen tarjoamisessa on ennustettavissa kasvua.

a

Datan merkityksellisyys kuluttajalle

Digitaalinen häly ja siihen liittyvä viestitulva ovat saaneet palveluiden käyttäjät kaipaamaan rauhaa. Käyttäjät tiedostavat, että heidän luovuttamansa tiedot ovat arvokkaita. Trendi pakottaa yritykset pohtimaan, mikä on käyttäjille merkityksellistä ja miten datalla vahvistetaan asiakaskokemusta.

Ekosysteemi vs. verkosto

Verkostoituminen on tiedon ja resurssien jakamista. Verkostoissa jokaisella toimijalla on oma päämääränsä. Ekosysteemi sen sijaan on kokonaisuus, yhteenliittymä, joka pyrkii toiminnallaan kaikkia hyödyttävään yhteiseen päämäärään.