Samlink Pro

Digitalisaatio tuo uusia mahdollisuuksia työhön

AD:na Miika Hyvärinen vastaa siitä, että palvelun visuaalisuus ja käytettävyys tuottavat loppukäyttäjälle virheettömän ja toimivan käyttökokemuksen.

Piirtäminen ja maalaaminen olivat osa Miika Hyväristä jo lapsuudessa.

– Olin koulussakin aina se, joka raapusti vihot täyteen kaikkea, mitä näin ja koin. Niinpä oli luonnollista ja samalla onnekasta, että harrastuksestani tuli minulle päivätyö eikä opiskelujen jälkeen ole tarvinnut miettiä hetkeäkään muita urapolkuja.

Kuvittajahaaveista graafikoksi

Amk-opintojen ollessa vielä kesken Miika päätyi mainosalalle, jossa hän teki digitaalisten töiden lisäksi myös perinteisempää painografiikkaa ja yritysilmeitä.

”Ihmissilmää ja hyvää makua ei korvata millään koneella vielä pitkään aikaan.”

– Siihen aikaan olin kiinnostunut myös kuvittajan ammatista. Se olisi kuitenkin vaatinut ulkomaille siirtymistä, mikä ei vielä siinä vaiheessa tuntunut luonnolliselta, Miika kertoo.

– Ohjelmistoalalla toimenkuvaani on kuulunut laaja-alaisesti graafista suunnittelua web- ja mobiiliympäristöissä sekä yritysten markkinointiin, myyntiin ja viestintään liittyvää visuaalista suunnittelua.

Vapaa-ajalla Miika irrottautuu näyttöpäätteiden äärestä ulkotiloihin.

– Lenkkeilen ympäri vuoden säässä kuin säässä. Itsensä altistaminen luonnon ja sään armoille on niitä harvoja hetkiä, kun nykyihminen tuntee todella elävänsä arjen rutiinien ja toimistoelämän keskellä. Lepopäivinä tykkään rentoutua ruuanlaiton ja englantilaisen jalkapallon parissa, rakkaassa seurassa.

”Itsensä altistaminen luonnon ja sään armoille on niitä harvoja hetkiä, kun nykyihminen tuntee todella elävänsä.”

Monipuolinen työ ilahduttaa

Samlinkissa Miika on työskennellyt AD:na liiketoiminnan kehityksessä vuodesta 2014 lähtien.

– Oma tehtäväni suunnittelijana on suunnitella, miltä tuote tai palvelu näyttää ja ”tuntuu”. Samalla varmistan, että ulkoasu ja sen käytettävyys muodostavat toimivan ja virheettömän käyttökokemuksen loppukäyttäjälle, Miika tiivistää työnkuvaansa.

– Digitalisaatio on tuonut työhöni lähinnä lisää mahdollisuuksia, uusia alustoja ja teknologioita, joissa voin soveltaa omaa visuaalista osaamistani. Toki siihen voi aikaa myöten sisältyä myös uhkakuvia, kun tekoäly ja robotiikka kehittyvät. Mutta uskon, että ihmissilmää ja hyvää makua ei korvata millään koneella vielä pitkään aikaan, summaa Miika.

Kuka Miika Hyvärinen, 33

Mitä AD, liiketoiminnan kehitys

Missä Jyväskylä

Harrastukset Lenkkeily

Motto Elämä todellakin on ihmisen parasta aikaa.