SAMLINK PRO

Tankotanssiva koodari nauttii keksimisen ilosta

Taina Hatakka haastaa työajalla ongelmanratkaisukykyään koodauksen parissa. Vapaalla on kropan fyysisen haastamisen vuoro.

Vaihtelunhalu ja uudet haasteet houkuttivat Taina Hatakan Samlinkille vuosi sitten maaliskuussa. Halu paneutua syvällisesti ongelmaan ja tahto ratkaista se ovat monipuolisen IT-konkarin osaamisen ytimessä. Lainaamisen liiketoiminta-alueella koodaamista tekevä Hatakka kokee työnsä erityisen merkitykselliseksi, yhteiskunnallisestikin. Onhan kyse meidän jokaisen ihmisen taloudellisesta turvasta.

Sinne päin ei ikinä riitä.

– Työssä pitää olla todella tarkka. Lainahakemusjärjestelmissä jokaisen summan pitää olla sentilleen oikein ja tismalleen oikeassa paikassa. Sinne päin ei ikinä riitä.

Koodaus on ongelmanratkaisua ja sitä Hatakka rakastaa.

– Ongelmia on ihana kaivella ja saavuttaa se ahaa-fiilis, kun pääsee syyn jäljille. Oman kekseliäisyyden haastaminen ja kokonaisuuksien valmiiksi saattaminen on minulle palkitsevaa.

Tiimipelaaja antaa näkövinkkeleitä

Uuteen työyhteisöön oli vaivatonta solahtaa. Yhdessä tekemisen meininki välittyi Hatakalle ensi metreillä. Avuliaat ihmiset mahdollistavat sen, ettei päätä tarvitse hakata seinään yksin.

– Pystyn myös vaikuttamaan omaan työhöni ja sen määrään. Välillä tosin uppoutuminen koodiin johtaa töihin unohtumiseen, Hatakka naurahtaa taipumukselleen syventyä kiinnostavien pulmien äärelle.

Puheliaalla persoonallaan hän uskoo tuovansa työyhteisöön uusia näkökulmia. Kysyminen tai kyseenalaistaminen ei naista pelota.

– Kommunikointitapani on sellainen, että minulle on helppo tulla puhumaan. Porukalla tekemisestä nautin. Siten ratkaisut kypsyvät.

Ajatustyö vaatii fyysiset huvit

Välillä kiireessä on huojentavaa jäädä etätöihin kodin rauhaan. Normaalisti Hatakka taittaa kuitenkin työmatkaa junalla Riihimäen ja Espoon välillä.

Tyttäret innostivat ja äiti koukuttui.

Matka-ajan hän pyhittää pään nollaamiseen työasioista. Nollaus jatkuu vapaa-ajalla ahkerasti liikkuen. Erilaisia hurahduksia tapahtuu liikunnan saralla tämän tästä. Yksi niistä on tankotanssi, jonka kanssa suhde on venähtänyt neljään vuoteen. Tyttäret innostivat ja äiti koukuttui.

– Siinä voimat kasvavat ja notkeus lisääntyy. Tankotanssi vaatii koordinaatiota ja hyvää kehonhallintaa. Se on myös hirveän hyvää hartiajumppaa istumatyöläiselle, hän suosittelee.

Kuka Taina Hatakka, 54

Mitä sovellusasiantuntija, Java-tiimi

Missä Espoo

Harrastukset tankotanssi, rullaluistelu, kahvakuula, lukeminen

Motto Aina pitää kokeilla