Signaalit

Pinnalla juuri nyt

Samlinkilaiset seuraavat aktiivisesti finanssi- ja IT-alojen kuumimpia trendejä sekä kehitystä. Markkinatietoa kerätään systemaattisesti ja asiantuntijat jakavat tietoaan tiiviisti. Signaaleissa avaamme havaintomme ja tarkastelemme pinnalla olevia asioita finanssialan näkökulmasta.

Digipankit

Revolutin, N26:n ja Monzon kaltaiset toimijat ovat saamassa kilpailijoikseen perinteisten toimijoiden täysin digikanaviin rakennettuja tulokkaita. Muun muassa JPMorgan Chase, Royal Bank of Scotland ja Santander suunnittelevat omia digipankkeja.

Mobiilipankki

Verkkopankin käyttäjät siirtyvät enenevissä määrin mobiilipankin käyttäjiksi. PwC:n tekemän kuluttajatutkimuksen mukaan mobiilipankkia suosivien käyttäjien määrä on kasvanut 10 %. Tutkimuksesta käy myös ilmi, että mobiilin käyttäjät ovat todella lojaaleja hyvän käyttäjäkokemuksen tarjoavalle mobiiliapplikaatiolle.

Mihin mobiilisovellukset ovat menossa?

Mobiilisovellusten rinnalle on nousemassa uusia trendejä, kuten Facebookin React Native -ohjelmistokehys, Googlen Progressive Web App -sovellus ja Windowsin Xamarin-kehys. Ne mahdollistavat mobiilisovellusten kaltaisten selainsovellusten kehittämisen. Selainsovellukset eivät ole käyttöjärjestelmäriippuvaisia ja ovat mobiilisovelluksia kustannustehokkaampia.