SAMLINK PRO

Osastopäällikkö luottaa ja näyttää suuntaa

Avoin ja ratkaisuhakuinen lähestyminen on ongelmanratkaisussa tärkeintä. Simo Rossin johtamat tiimit tekevät tulosta niin liiketoiminnassa kuin urheilukentillä.

Liiketoiminnan kehitystiimi suunnittelee ja edistää Samlinkin asiakasyritysten kehityshankkeita. Simolla on tiimissään neljä alaista, jotka ovat jakautuneet uuden kehityksen moottoreiksi eri tiimeihin sekä hankkeisiin.

Vaikka aloite kehitykselle tulee useimmiten asiakkaalta, kehitystiimi seuraa proaktiivisesti markkinoiden muutoksia ja käy asiakkaiden kanssa dialogia siitä, mihin alalla ollaan menossa.

Hyppy tuntemattomaan

Markkinoiden ja suhdanteiden muutokset ovat tuttuja myös Simolle itselleen. Hän lähti aikoinaan suoraan koulunpenkiltä Nokian palvelukseen ja eteni siellä 15 vuoden aikana keskijohtoon.

– Näin sekä yrityksen vauhdikkaimmat vuodet että syöksyn. Lopulta halusin itse pois siitä oravanpyörästä ja siirryin entisen opiskelukaverin suosituksesta Samcomille sähköisen asioinnin konsultiksi, Simo kertoo.

Samlink oli jo ostanut Samcomin Simon aloittaessa työnsä, ja fuusio seurasi vähän myöhemmin. Sen myötä miehen urapolku vei ensin yritysarkkitehdiksi ja sitten liiketoiminnan kehityksen pariin. Paikka on tuntunut omalta.

Kokemus on tuonut työntekoon näkemystä ja malttia.

– Yli 20 vuoden työkokemus on tuonut näkemystä ja harkitsevaisuutta työntekoon. Vanhemmiten asioita osaa nähdä eri kanteilta, mikä auttaa, kun etsitään ratkaisuja ongelmiin, joihin ei ole yhtä oikeaa vastausta.

Kokonaisvaltaista ongelmanratkaisua

Simon mukaan liiketoiminnan kehittämisessä on tärkeintä kuunnella ja seurata aktiivisesti, mitä markkinoilla ja asiakaskunnassa tapahtuu.

– Pyrimme kokonaisvaltaiseen design thinking -lähestymistapaan, jossa huomioidaan käyttäjät, liiketoiminta ja teknologia. Avoin ja ratkaisuhakuinen lähestyminen on kaikkein tärkeintä, kun ratkotaan ongelmia finanssialan haastavassa toimintaympäristössä.

Osastopäällikön työpäivissä ei ole juurikaan rutiinia, mikä innostaa Simoa. Esimiehenä hän korostaa luottamusta ja vastuuta.

– En harrasta mikromanagerointia, vaan olen koonnut tiimiini hyvin itsenäisiä ihmisiä. Tavoitteeni on näyttää heille vain suuntaa ja auttaa tarvittaessa, Simo linjaa.

Toisenlaista suunnan näyttämistä ”ihan tavallinen keski-ikäinen perheenisä” harjoittaa vapaa-ajallaan Happeen C-junioreiden salibandyvalmentajana.

– Junnupelit ne vasta saavatkin adrenaliinin liikkeelle, Simo nauraa ja lisää vielä, että nuorten liikkumisen tukeminen tuntuu kaikin puolin mielekkäältä.

Kuka Simo Rossi, 46

Mitä Osastopäällikkö, liiketoiminnan kehitystiimi

Missä Jyväskylä

Harrastukset Kuntourheilu ja juniorisalibandyvalmennus

Motto Kokoa ympärillesi ihmisiä, joihin voit luottaa. Anna heille suunta ja työkalut, niin asiat järjestyvät.