EKOSYSTEEMI

Aiddocs-palvelu digitalisoi paperityöt

Kun kassaholvit täyttyvät sopimuspaperista, on korkea aika siirtyä pankkiasiakirjojen sähköiseen arkistointiin. Samalla on uusittava asiakirjojen tuottaminen ja allekirjoittaminen, sillä ilman näitä palveluita prosessi ei toimi. Samlinkin ekosysteemi onkin jo 4–5 vuoden ajan hyödyntänyt täysin sähköisiä asiakirjaprosesseja ja niiden osana Aiddo Oy:n kanssa kehitettyä asiakirjojen tuotantoratkaisua, Aiddocsia. "Olemme hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön", Aiddon toimitusjohtaja Ari Hakaste kuvailee.

Mitä annettavaa teillä on ekosysteemille?

Palvelulähtöisyys on kaiken A ja O. Aiddocs-palvelun kautta erilaisten sopimusasiakirjojen tuottaminen eri palvelukanavissa on hyvin tehokasta. Palvelu luo asiakasta varten laaditun pdf-dokumentin automaattisesti. Allekirjoitus tapahtuu joko verkkopankissa verkkopankkitunnuksilla tai konttorissa ”allekirjoituspadilla” . Allekirjoitettu sopimus on tämän jälkeen asiakkaan omassa arkistossa digitaalisesti.

Mitä hyötyä palvelusta on?

Aiddocs-palvelu on vaikuttanut merkittävästi asiakirjatuotannon ketteryyteen ja kustannustehokkuuteen. Yhdellä pankilla voi helpostikin olla jopa 300 erilaista sopimuspohjaa. Vaikkapa logon tai muiden eri sopimuspohjille yhteisten sisältöjen päivitykset voidaan toteuttaa ja julkaista keskitetysti ja joustavasti. Erityisesti monipankkijärjestelmässä koko sopimuspohjamassan hallinnoinnin tehokkuus korostuu. Aiddocs on kanavariippumaton ja se on helppo integroida erilaisiin järjestelmiin verkossa ja mobiilissa.

Sopimukset voidaan tuottaa ja hallinnoida tehokkaasti.

Mitä yhteistyö on opettanut?

Vuosien saatossa olemme läheltä nähneet, mitä toimialalle tärkeä riskien minimointi tarkoittaa. Olemme voineet suunnitella ratkaisun ennen kaikkea sopimusten sisällöistä vastaavien toimialaosaajien työkaluksi. Yhteistyö Samlinkin kanssa on ollut sujuvaa. Samlinkissa on pätevää ja ketterästi toimivaa porukkaa sekä fiksu tapa lähestyä asioita modernilla tavalla.

Miltä tulevaisuus näyttää teidän silmin?

Olemme kehittäneet Samlinkille räätälöityä järjestelmäversiota laajemmalle lanseerattavaksi tuotteeksi. Asiakirjatuotantoa ja brändinhallintaa voidaan samaan tapaan keskittää ja tehostaa monilla muillakin toimialoilla, kuten vaikkapa terveydenhuollossa sekä kiinteistö-, vakuutus- ja rakennuspalveluissa.

Tällä juttupaikalla käsittelemme Samlinkin monimuotoista ekosysteemiä. Ekosysteemissä yritykset ja sidosryhmät tekevät yhdessä töitä haastaen toisiaan innovointiin ja perinteisten rajojen rikkomiseen. Ytimessä ovat aina asiakkaan tarpeet.