Samlink med i Team Rynkeby för tredje gången

Samlink har via Team Rynkeby gjort en donation på guldnivå till Sylva ry och stöder på så sätt världens största välgörenhetscykelevenemang. Samlink är redan med för tredje året i rad och i år har vi donerat 3 000 euro. Team Rynkeby är ett välgörenhetsprojekt där lagen varje sommar cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer. Donationerna som laget samlar in går oavkortat till stödföreningen för barn och unga med cancer, Sylva ry.

Sylva ry är en nationell patientorganisation som främst fungerar genom donationer. Dess verksamhet fokuserar på rehabilitering av barn och unga med cancer, kamratstöd samt stöd för familjer bland annat under kurser och ferier. Dessutom stöder Sylva ry vården och forskningen av barncancersjukdomar.

Ifjol samlades den svindlande summan 238 886 euro in till Sylva ry i Finland, vilket var rekord för Team Rynkeby Finland. Totalt donerade Team Rynkeby i alla länder år 2015 drygt 6,45 miljoner euro till kampen mot barncancer i Danmark, Sverige, Finland, Norge och Färöarna.

I år cyklar Team Rynkeby till Paris för 15:e gången. I projektet deltar 1 600 cyklister och 400 funktionärer fördelade på sammanlagt 38 lag från fem olika länder. Team Rynkeby är ett växande fenomen i Finland. År 2014 deltog ett lag från Finland, i år är antalet lag redan uppe i fyra.

Du kan läsa mer om Team Rynkeby:

www.team-rynkeby.fi
www.facebook.com/teamrynkeby

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du delta i diskussionen?
Dela fritt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *