Samlink blir en del av Cognizant

I januari 2019 meddelade ägarna till Samlink att de hade ingått ett avtal om försäljning av Samlink till Cognizant. Försäljningen var en del av avtalet utifrån vilket Cognizant bygger upp ett grundläggande banksystem för tre monetära finansinstitut. I fortsättningen ska Cognizant också administrera systemet. Avtalet har godkänts av tillsynsmyndigheten enligt kraven och försäljningen genomfördes den 1 april 2019.

Genom företagsarrangemanget stärker Cognizant sin position i de nordiska länderna och sin bankkompetens ytterligare och etablerar ett kompetenscenter inom bank- och finanssektorn i Finland. Genom centret kan Cognizant öka sin kapacitet att betjäna sina kunder särskilt i de nordiska länderna, men också i hela Europa.

Som del av avtalet är Cognizant teknikpartner för tre finska monetära finansinsititut, dvs. Sparbanksgruppen, Oma Sparbank Abp och POP Bankgruppen, och utvecklar ett nytt grundläggande banksystem för dem. Genom systemet är det möjligt att utnyttja de senaste digitala teknikerna som förändrar finanssektorn.

Cognizant är ett av världens ledande företag för professionella tjänster, som omformar kunders affärs-, drift- och teknikmodeller till att passa den digitala tidsåldern. Företaget finns på plats 195 på Fortune 500 och rankas bland de mest framgångsrika och snabbast växande företagen i världen.

Samlinks verksamhet fortsätter i både Esbo och Jyväskylä och företagsarrangemanget påverkar inte Samlinks nuvarande affärsverksamhet.

”Vi på Samlink är glada över att få möjlighet att utveckla våra tjänster utifrån ett helt nytt koncept. Vi har ett starkt förtroende för att arrangemanget också ska bli framgångsrikt för våra kunder”, säger Samlinks vd Pentti Unkuri.

Läs Cognizants meddelande om företagsarrangemanget av den 23 januari 2019 på finska eller engelska.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du delta i diskussionen?
Dela fritt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *