Ytimessämme olevasta BaaS-palvelusta rakennetaan entistäkin parempaa

Nyt Samlinkin ollessa osa Cognizantia, rakennamme yhdessä uuden sukupolven BaaS-palvelua. BaaS, eli Banking as a Service, kokonaisvaltainen pankkijärjestelmäpalvelu on ollut Samlinkin ydinosaamista jo vuosia, ja nyt tuomme sen yhdessä uudelle tasolle.

BaaS-palvelussa pankkiasiakkaat ostavat tarvitsemansa IT-palvelut BaaS-palvelun tuottajalta ja maksavat niistä käytön mukaan, eli volyymipohjaisesti. Asiakkaiden ei siis tarvitse itse hankkia laitteita, kehittää sovelluksia tai pyörittää niitä, vaan BaaS-palvelun tuottaja tarjoaa pakettina tämän kaiken. IT-palveluiden ostaminen palveluna on tällä hetkellä globaali trendi, sillä yhden luukun periaatteella ostettava kokonaisvaltainen palvelu mahdollistaa oman IT-osaamisen minimoinnin ja palveluiden kehittämisen varmuuden, kustannustehokkuudesta puhumattakaan.

Nyt rakennamme BaaS-palvelua, jossa voimme Cognizantin kyvykkyyksien avulla hyödyntää yhä paremmin uusimpia, finanssialaa mullistavia teknologioita. Parhaillaan täydellä vauhdilla rakennettava uusi pilvipohjainen peruspankkijärjestelmä mahdollistaakin tulevaisuuden pankkipalveluiden tuottamisen ja tarjoamisen myös vuosienkin päästä. Nyt rakennettavan Temenos T24 ja Temenos Payment Hub -ohjelmistoihin perustuvan järjestelmän ominaisuuksina ovat prosessitehokkuus, kustannustehokkuus ja skaalautuvuus, jotka tulevat näkymään myös BaaS-palvelussamme.

Uudistusta on suunniteltu jo vuosia yhdessä Samlinkin pankkiasiakkaiden kanssa ja nyt on hienoa nähdä, kuinka hanke on päässyt täyteen vauhtiin. Toimiva yhteistyö on avain uudistuksen suunnitelman mukaiselle läpiviennille ja kaikki osapuolet ovatkin laittaneet parhaat asiantuntijansa mukaan hankkeeseen.  Olen varma, että olemme rakentamassa seuraavan sukupolven BaaS-palvelua, joka konkreettisesti edistää asiakaspankkiemme kilpailukykyä.

Tekstin kirjoittaja, Samlinkin toimitusjohtaja Pentti Unkuri odottaa innolla tulevan BaaS-palvelun valmistumista. Samlinkin erikoisosaaminen tulee korostumaan entisestään sen ollessa yksi Cognizantin finanssitoimialan osaamiskeskuksista.

Samlinkissa työskentelee monisatapäinen joukko pankkialan it-asiantuntijoita.  Tietovirta-blogissa he jakavat ajatuksiaan ajankohtaisista aiheista.

Lue myös: Jatkuvasti kehittyvä työkaveri; botit tulivat taloon

0 Vastausta

Vastaa

Haluatko liittyä keskusteluun?
Jaa vapaasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *